Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Δεδομένων

Θεωρούμε τη διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων πολύ σοβαρή υπόθεση και γι’ αυτό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμμορφωνόμαστε πλήρως με όλους τους κανόνες επεξεργασίας τους, όπως αυτοί προκύπτουν από το ελληνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Σκοπός της πολιτικής μας είναι να σας εξηγήσουμε με όσο το δυνατόν πιο απλό, κατανοητό και συνοπτικό τρόπο τα εξής:
– Ποια δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε, για ποιο σκοπό και με ποια νομική βάση
– Για πόσο καιρό αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας
– Ποιοι είναι οι αποδέκτες των δεδομένων σας
– Ποια είναι τα δικαιώματά σας και πώς μπορείτε να τα ασκήσετε
– Ποια έννομα συμφέροντά μας επιδιώκουμε
– Τι ισχύει για τη συγκατάθεσή σας όταν είναι απαραίτητη
– Τι ισχύει για τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται μέσω cookies
Το Cactus Jewelry δεσμεύεται να επεξεργάζεται τα δεδομένα σας με θεμιτό και διαφανή τρόπο, σύμφωνα πάντα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, όπως αποτυπώνεται κυρίως στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) και τον Νόμο 3471/2006.

Ασφάλεια συναλλαγών
Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών
πληρωμών “Alpha  e-Commerce” της Alpha Bank και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.2 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-
bit (Secure Sockets Layer – SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον
ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού. 
Ποιοι είμαστε;

Το Cactus Jewelry είναι ο διακριτικός τίτλος της ατομικής επιχείρησης με την επωνυμία ΒΕΝΕΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – Εμπόριο Μπιζού & Ειδών Δώρων και διακριτικό τίτλο CACTUS JEWELRY. Η επιχείρηση έχει την έδρα της στην οδό Περδικάρη αρ. 2Α , Ηράκλειο Κρήτης και τηλέφωνο 2814 004139 
Για ζητήματα που αφορούν στην προστασία των δεδομένων σας μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας απευθείας στo 2814 004139.
Με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για την προστασία δεδομένων, η επιχείρησή μας είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας των δεδομένων που παρέχετε στο Cactus Jewelry.

Πώς συλλέγουμε τα δεδομένα σας και για ποιο λόγο;

Επεξεργαζόμαστε στοιχεία σας, όπως λ.χ. ονοματεπώνυμο, διεύθυνση email, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας αναλόγως της σχέσης σας με την ιστοσελίδα μας και, κατά κανόνα, σε τρεις περιπτώσεις:
Όταν εγγράφεστε και πραγματοποιείτε αγορές μέσω της ιστοσελίδας του Cactus Jewelry
Όταν εγγράφεστε στο newsletter μας
Όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας ή e-mail.
Η ανωτέρω επεξεργασία των δεδομένων σας λαμβάνει χώρα προκειμένου να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις παραγγελίες σας, να σας ενημερώνουμε για τα νέα του Cactus Jewelry (σημεία εύρεσης των προϊόντων μας, προσφορές, εκπτώσεις κ.α), να απαντάμε στις ερωτήσεις σας και να σας παρέχουμε υψηλό επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών.
Επεξεργασία δεδομένων σας σε μικρή κλίμακα και με συγκεκριμένο σκοπό λαμβάνει χώρα μέσω των αρχείων cookies (https://cactusjewelry.gr/cookie-policy)

Ποια είναι τα δικαιώματά σας;

Εάν θεωρείτε ότι παραβιάζουμε τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Για πόσο καιρό αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας;

Αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας για όσο διάστημα είναι απαραίτητο με βάση τη σχέση μας (π.χ. αν είστε συνεργάτης ή πελάτης του Cactus Jewelry κ.ο.κ.), τις επιθυμίες σας (π.χ. αν ζητήσετε τη διαγραφή τους), και την τυχόν ύπαρξη έννομης υποχρέωσης (π.χ. φορολογικά στοιχεία). Για να ορίσουμε την περίοδο αποθήκευσης, έχουμε πάντα κατά νου την αρχή του περιορισμού της περιόδου αποθήκευσης, ενώ σε κάθε περίπτωση φροντίζουμε για την ασφαλή τήρησή τους.

Με ποιον μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας

Με κανέναν απολύτως για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης. Χρησιμοποιούμε υπηρεσίες τρίτων (εκτελούντες την επεξεργασία) για πολύ συγκεκριμένες και απολύτως απαραίτητες υπηρεσίες, όπως hosting ή web analytics, μεταφορικές εταιρείες κ.α. Έχουμε επιλέξει για τις υπηρεσίες αυτές μεγάλους οργανισμούς που παρέχουν εχέγγυα ασφάλειας και έχουμε συμβληθεί μαζί τους με σκοπό την παροχή ασφαλών υπηρεσιών. Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να είμαστε υποχρεωμένοι να μοιραστούμε δεδομένα με δικαστικές ή αστυνομικές αρχές, υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη:
– Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας μόνο για καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς
– Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μόνο τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για τους σκοπούς που θέτουμε
– Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου τα δεδομένα σας να είναι ακριβή, παρέχοντάς σας, κατά περίπτωση, τη δυνατότητα διόρθωσης/διαγραφής
– Διατηρούμε τα δεδομένα σας για χρονικό διάστημα το οποίο απαιτείται για τους σκοπούς που θέτουμε
– Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των δεδομένων σας από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία και τυχαία απώλεια, καταστροφή ή φθορά.
Στο πλαίσιο της προστασίας των δεδομένων που επεξεργαζόμαστε, εφαρμόζουμε μία σειρά από κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, υιοθετούμε εσωτερικές πολιτικές ασφαλείας, εκπαιδεύουμε κατάλληλα το προσωπικό της, το οποίο δεσμεύεται για την τήρηση εμπιστευτικότητας και απορρήτου, ενώ αξιοποιούμε μία σειρά τεχνολογιών που διασφαλίζουν την ασφάλεια των δεδομένων σας (π.χ. SSL certificate, κρυπτογράφηση, πιστοποιημένοι πάροχοι φιλοξενίας). Όπως επιτάσσουν οι αρχές της ασφάλειας πληροφοριών και της προστασίας δεδομένων, τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας παρακολουθούνται τακτικά και, εάν κριθεί απαραίτητο, επικαιροποιούνται και προσαρμόζονται στις νέες βέλτιστες πρακτικές.
2. Ποια δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε και για ποιο σκοπό
Κατά κανόνα, συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε δεδομένα των επισκεπων/χρηστών του Cactus Jewelry μόνο όταν οι ίδιοι τα παρέχουν άμεσα και με τη θέλησή τους, συνεπώς η απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας.
Ωστόσο, ο κανόνας αυτός δεν είναι δυνατό να ισχύσει απολύτως σε δύο περιπτώσεις: στα δεδομένα που συλλέγονται με τη βοήθεια αρχείων cookies (hyperlink) και σε ορισμένα δεδομένα, τα οποία συλλέγονται αυτόματα κατά την επίσκεψή σας.
2Α. Δεδομένα που συλλέγουμε αυτόματα
Λόγω της φύσης και του τρόπου λειτουργίας του διαδικτύου, αμέσως μόλις επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας, ο server (διαμετακομιστής) μας καταγράφει τη διεύθυνση IP σας, η οποία συνιστά προσωπικό δεδομένο, ακόμα και αν ως ιστοσελίδα δεν μπορούμε να σας ταυτοποιήσουμε μόνοι μας με βάση το στοιχείο αυτό. Οι λόγοι για τους οποίους συλλέγουμε τη διεύθυνση IP σας, μαζί με την ημερομηνία και την ώρα σύνδεσης και τα διατηρούμε σε ειδικά αρχεία (log files) είναι οι εξής:
Αφενός έχουμε έννομο συμφέρον να επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα αυτά, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια δικτύων, πληροφοριών και υπηρεσιών από τυχαία γεγονότα ή παράνομες ή κακόβουλες ενέργειες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη διαθεσιμότητα, τη γνησιότητα, την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητα των αποθηκευμένων ή διαβιβαζόμενων δεδομένων (π.χ. έλεγχος επιθέσεων «άρνησης υπηρεσίας»), αλλά και να θεμελιώσουμε, να ασκήσουμε ή να υποστηρίξουμε νομικές αξιώσεις.
Από την άλλη έχουμε έννομη υποχρέωση να τηρούμε τα στοιχεία αυτά, καθώς η προστασία των δεδομένων σας από κακόβουλους χρήστες αποτελεί προτεραιότητα αλλά και καθήκον μας. Επιπρόσθετα, ενδέχεται, με βάση το ισχύον πλαίσιο, να μας ζητηθούν στοιχεία από αστυνομικές ή δικαστικές αρχές, τα οποία θα πρέπει να είμαστε σε θέση να παρέχουμε, πάντα υπό αυστηρές προϋποθέσεις και όρους.
2Β. Δεδομένα που μας παρέχετε εσείς
Ι. Πελάτες
Δεδομένα που επεξεργαζόμαστε
Αν επιθυμείτε να κάνετε αγορά προϊόντος μέσω της σελίδας μας, το Cactus Jewelry συλλέγει και επεξεργάζεται υποχρεωτικά τα εξής στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση email, ταχυδρομική διεύθυνση, πόλη, χώρα, Τ.Κ., στοιχεία στα οποία πρόσβαση έχουν μόνο οι διαχειριστές του Cactus Jewelry.
Σκοπός επεξεργασίας – Νομική βάση
Ο βασικός σκοπός επεξεργασίας των δεδομένων σας είναι η παροχή υπηρεσιών πώλησης εκ μέρους μας (συμβατική υποχρέωση).
ΙΙ. Συνεργάτες
Δεδομένα που επεξεργαζόμαστε
Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση email, ταχυδρομική διεύθυνση, πόλη, χώρα, Τ.Κ., ΑΦΜ, στοιχεία στα οποία πρόσβαση έχουν μόνο οι διαχειριστές του Cactus Jewelry.

ΙII Φόρμα επικοινωνίας Cactus Jewelry
Δεδομένα που επεξεργαζόμαστε Cactus Jewelry τη δυνατότητα να επικοινωνούν μαζί μας μέσω φόρμας επικοινωνίας. Τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την επικοινωνία είναι: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλέφωνο επικοινωνίας.

Πληροφορίες για τη διαχείριση των newsletters
Το Cactus Jewelry αποστέλλει ανά τακτά διαστήματα ενημερωτικά δελτία (newsletter) προς τους χρήστες του, αναλόγως της ιδιότητάς τους (χρήστες, συνεργάτες κ.ο.κ.)
Προσοχή: Για να απεγγραφείτε από ένα ενημερωτικό δελτίο, ακολουθείτε την εξής διαδικασία: Σε οποιοδήποτε ενημερωτικό δελτίο πατάτε το σύνδεσμο που βρίσκεται στο κάτω μέρος του δελτίου με το χαρακτηριστικό όνομα “Απεγγραφή”

5. Πού και για πόσο καιρό αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας;
Τα δεδομένα σας αποθηκεύονται στο σύστημα της εταιρείας, το οποίο φιλοξενείται σε εξυπηρετητή (server) 30 ημέρες. Η διαχείριση του εξυπηρετητή διενεργείται με τις ενδεδειγμένες μεθόδους, αποκλειστικά και μόνο από αυστηρώς περιορισμένο προσωπικό της ίδιας της επιχείρησης, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων.
Ως γενική αρχή, διατηρούμε τα δεδομένα σας αποκλειστικά και μόνο για χρονικό διάστημα, το οποίο είναι απαραίτητο για τον εκάστοτε σκοπό επεξεργασίας. Υπάρχουν σαφώς ορισμένες περίοδοι αποθήκευσης για κάθε κατηγορία δεδομένων.

6. Ποια είναι τα δικαιώματά σας σχετικά με τα δεδομένα σας και πώς μπορείτε να τα ασκήσετε;
Με βάση τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων έχετε μία σειρά από δικαιώματα σε σχέση με την επεξεργασία των δεδομένων σας εκ μέρους της Εταιρείας:
Δικαίωμα πρόσβασης, δηλαδή να υποβάλλετε αίτημα για να ενημερωθείτε εάν επεξεργαζόμαστε δεδομένα και, αν ναι ποια είναι αυτά, και κάποιες ακόμα πληροφορίες, όπως π.χ. ο σκοπός επεξεργασίας, οι αποδέκτες κ.α. ,
Δικαίωμα διόρθωσης, δηλαδή να ζητήσετε τη διόρθωση ή και τη συμπλήρωση των στοιχείων σας
Δικαίωμα διαγραφής, δηλαδή να ζητήσετε, υπό προϋποθέσεις, τη διαγραφή των δεδομένων σας
Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, δηλαδή να εξασφαλίζετε, υπό προϋποθέσεις, τον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων σας εκ μέρους μας
Δικαίωμα εναντίωσης, δηλαδή να αντιταχθείτε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των δεδομένων σας που γίνεται με βάση το έννομο συμφέρον μας (εμπορική προώθηση)
Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων, δηλαδή να ζητήσετε τα δεδομένα που μας έχετε παρέχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, εφόσον αυτό κριθεί τεχνικά εφικτό με βάση τις διατάξεις του GDPR.
Τέλος, σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων, η οποία ενδέχεται να θέσει σε υψηλό κίνδυνο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες σας και εφόσον αυτή δεν εμπίπτει σε μία από τις εξαιρέσεις που προβλέπονται στον GDPR, έχουμε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση.
Η συμμόρφωση με το νομικό πλαίσιο για την επεξεργασία δεδομένων και, στο πλαίσιο αυτό, η άσκηση των δικαιωμάτων σας, αποτελεί προτεραιότητα για την επιχείρησή μας. Για το λόγο αυτό, έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε την παροχή πρόσθετων πληροφοριών, οι οποίες είναι αναγκαίες για την επιβεβαίωση της ταυτότητας σας πριν την άσκηση των δικαιωμάτων σας, όπως π.χ. η διαγραφή του προφίλ σας.
Κατ’ αρχήν, είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας άμεσα και το αργότερο εντός ενός μηνός. Εφόσον κριθεί απαραίτητο, λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα του αιτήματος σας και του αριθμού των αιτημάτων που εκκρεμούν προς επεξεργασία, η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί κατά δύο ακόμη μήνες. Σε κάθε περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο και, σε κάθε περίπτωση εντός ενός μηνός από την υποβολή του αιτήματός σας, για την εξέλιξη αυτού και για το λόγο της ενδεχόμενης καθυστέρησης ικανοποίησής του.
Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι δε συμμορφωνόμαστε με τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα).
Για οποιοδήποτε ερώτημα ή ζήτημα αντιμετωπίζετε σχετικά με την προστασία των δεδομένων σας εκ μέρους μας, παρακαλούμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected]
7. Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
To Cactus Jewelry διαθέτει επίσημους λογαριασμούς στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Facebook: https://www.facebook.com/CactusJewelryGR/
Instagram: https://www.instagram.com/cactus.jewelry/
Με τη βοήθεια της κάθε μίας από τις παραπάνω πλατφόρμες συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε ορισμένα δεδομένα σας (όπως το όνομα χρήστη που χρησιμοποιείτε και τη φωτογραφία σας).
Σκοπός της επεξεργασίας για το σύνολο των δεδομένων που συλλέγουμε για εσάς, είτε είναι ανωνυμοποιημένα είτε όχι, είναι η παροχή ενημερώσεων σχετικά με το περιεχόμενό μας ή η επικοινωνία μαζί σας, απαντώντας στα μηνύματα που μας στέλνετε.
Νομική βάση για την επεξεργασία είναι η συγκατάθεσή σας.
Παρέχετε τη συγκατάθεσή σας κάνοντας like ή follow στις σελίδες μας και μπορείτε να την ανακαλέσετε το ίδιο εύκολα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (unlike, unfollow). Η συγκατάθεσή σας αυτή συνεπάγεται την αποδοχή της πολιτικής μας για την προστασία δεδομένων, η οποία παρατίθεται σε εμφανές και εύκολα προσβάσιμο σημείο στην εκάστοτε σελίδα. Εάν δεν συμφωνείτε με την πολιτική μας, θα πρέπει να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας με τον κατάλληλο τρόπο (unlike, unfollow).
Με σκοπό τη διασφάλιση πληρέστερης προστασίας των δικαιωμάτων των προσώπων που επισκέπτονται τις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τηρούμε αυστηρά τις υποχρεώσεις μας που αφορούν στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Ειδικότερα, η διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί τμήμα της εσωτερικής μας πολιτικής για την προστασία προσωπικών δεδομένων.
Στο πλαίσιο αυτό, εφαρμόζουμε μία σειρά από κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, όπως ο περιορισμός των ατόμων που έχουν πρόσβαση στη διαχείριση των μέσων, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφαλή επεξεργασία των δεδομένων.
Όπως επιτάσσουν οι αρχές της ασφάλειας πληροφοριών και της προστασίας δεδομένων, τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας παρακολουθούνται τακτικά και, εάν κριθεί απαραίτητο, επικαιροποιούνται και προσαρμόζονται στις νέες βέλτιστες πρακτικές.
Σημαντική σημείωση: Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τον τρόπο ή τα μέσα με τα οποία η κάθε μία από τις παραπάνω πλατφόρμες επεξεργάζεται τα δεδομένα σας.

Αλλαγές στην πολιτική και ενημέρωση

Η αποτελεσματική προστασία των προσωπικών δεδομένων σας απαιτεί τη συστηματική παρακολούθηση των πολιτικών και των διαδικασιών μας. Παράλληλα, η επιθυμία μας για παροχή καλύτερων υπηρεσιών, σημαίνει ότι επιδιώκουμε διαρκώς τη βελτίωση των πρακτικών μας και την υιοθέτηση νέων, πάντοτε με σεβασμό στα προσωπικά σας δεδομένα.
Ως εκ τούτου, η παρούσα πολιτική για την προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μπορεί να τροποποιείται οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Έχοντας ως οδηγό την αρχή της διαφάνειας, δεσμευόμαστε να σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στην πολιτική μας. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, θα πρέπει να ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την πολιτική μας, καθώς η χρήση των υπηρεσιών μας συνεπάγεται την αποδοχή της εκ μέρους σας.

Ερωτήσεις;
Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με την Πολιτική μας ή τον τρόπο επεξεργασίας των δεδομένων σας εκ μέρους μας γενικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 2814 004139.

Πατώντας “Αποδοχή” μας παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies με σκοπό τη μέτρηση της επισκεψιμότητας και την προβολή διαφημίσεων. Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε το πεδίο “Πολιτική cookies”.